Hipp hurra.

Jeg vet ikke hva det er med meg og 17.mai. Hvert år siden førsteklasse har jeg gått i det forbanna lange toget, jeg vet ikke om jeg er trist eller glad over at det er kortere i år. Tror jeg bare har måtte droppe det to/tre ganger, men ikke av egen vilje. Jeg husker en periode hvor noen av vennene mine ikke ville gå, det var liksom ikke gøy mer, vi var for store til sånt, og sånn er det kanskje fortsatt, at folk på min alder heller unner seg en lang og god frokost, og det er godt forståelig, men jeg dropper heller den for å rekke toget altså, det har heller aldri vært en tradisjon hjemme med stor frokost, sannsynligvis grunnet ungenes behov for å rekke toget. 

Kanskje det har noe med mestringsfølelsen å gjøre, kanskje det er den som fortsatt driver meg. At den ene dagen i året, da kan jeg beseire en hel verden. Gå så tær og ankler sprekker, rygg og skuldre knekker, jeg kan bevise for meg selv at jeg klarer noe jeg også, holde ut en hel dag, koste hva det koste vil. Men det er nok mer enn bare det, det er nok hele greia, stemning og kjærlighet på høyt nivå, kaker og is, tonedøv allsang med mumling av tekst, Norge i sitt rette element. For meg spiller det ingen rolle om det regner, snør eller er sol, forbredt på det meste, bunaden er trofast som alltid, varm og enda varmere.

Få dager kan slå 17.mai i fjor, da endte dagen med at jeg og kjæresten min slo følge hjem, jeg måtte egentlig rett hjem, men vi ble sittende på en benk i flere timer, snakket om alt og ingenting, og det er en av de beste dagene i hele mitt liv, hittil, takket være han. Jeg husker ikke stort, som vanlig, det eneste jeg husker er følelsen, ikke hva vi sa og gjorde, men følelsen jeg hadde, den sitter i meg fortsatt, meg selv var jeg og det tror jeg han også var, for første gang med en jeg så vidt hadde rukket å bli kjent med, forelsket var jeg, i en jeg ikke hadde snakket med ansikt til ansikt mer enn to ganger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s