Stockholm med min fineste.

Heihei, alle vakre!
Hvordan går det?

Hehe, gjett hva vi klarte å gjøre.. Vi klarte så klart å reise til Stockholm den helgen hvor så og si alt er stengt, selv steder å spise. Er det mulig?! Hvordan kunne vi glemme det, og hvorfor kom vi ikke på det før jeg sto der på Urban Outfitters med tårevåte øyne og en stresset sjel som kun hadde minimum med tid på seg for å finne noe. Det ble altså ikke sånn vi hadde planlagt, vi hadde maks uflaks, og det første vi måtte få tak i var en paraply. Heldigvis hadde vi ikke bommet på hotellet, det var akkurat sånn vi håpet på at det skulle være, og rommet var så kult, jeg hadde hjerter i øynene hele tiden.

Resepsjonen:

Rommet:


Badet:


Shopping gone wrong:

Vi kom på torsdag, og den dagen var alt oppe, og vi kom nok så tidlig frem også, men vi hadde tenkt å ta det helt med ro den dagen, og heller ta shoppingen på fredagen, så vi tok oss god tid på hotellet og dro ikke ned til Sentrum før klokken hadde passert 17, ingen av oss kjenner byen så å finne frem de første gangene tok sin tid det også, frem og tilbake, rundt, og hit og dit, men i god tro tok vi det helt med ro. Vi bestemte oss for å ta en tur til Urban Outfitters siden Alexander trengte en ny jakke, det pøste jo ned, så kanskje de hadde en kul jakke. Vi fant frem tilslutt, og jeg var overlykkelig over å endelig være tilbake i min favorittbutikk, og enda gladere over at jeg bare kunne titte smått over den dagen, og heller dra den helt ut dagen etter.

Vi fant en Levis shorts hver, som vi ville prøve, så da gjorde vi like gjerne det, min var som vanlig for liten, men det gjorde lite, siden jeg uansett skulle i andre vintagebutikker dagen etter. Men siden «svigers» nevnte samme dag at de kanskje stengte litt tidligere i helgen, siden det var Midtsommer, spurte jeg hun ene som jobbet der om når de stengte, og i det den svenske stemmen svarte, falt min lille boble helt sammen (i hovedsak var vi jo der for ferie, men også for å få kjøpt litt nytt), med tårespreng gikk jeg bort til prøverommet der Alexander var, og banket litt forsiktig på, «betyr det at alle butikkene har stengt hele helgen?», han skulle bare bli ferdig, så sjekke det opp, mens jeg fløy rundt som en hodeløs kylling for å finne meg i hvert fall noe å få med meg hjem igjen. Jeg kunne se det på han, han var litt redd for å si det stakkars, han visste jo hvor mye jeg hadde gledet meg, og hvor gira jeg var på å endelig få litt inspirasjon, selv han hadde gledet seg litt, sa han da i hvert fall. «Alt er stengt, hele helgen, Stockholm blir til en spøkelsesby.»

Jeg hadde på forhånd sittet en hel dag å lett etter butikker og steder å spise, så det skulle bli litt lettere for oss, men den planleggingen ble jo greit fort bortkastet. Men noe er bedre enn ingenting. Det som er streket over må vi spare til neste gang, det fåtallet som ikke er det fikk vi heldigvis oppleve.

Shopping i Stockholm:

Norrmalm:

Hope Shop – Odengatan 70, 113 22 Stockholm

American Apparel – Kungsgatan 44, 111 35, Stockholm

Whyred – Drittninggatan 94, 111 36, Stockholm

Weekday – Drottninggatan 63, 111 21, Stockholm

Urban Outfitters – Biblioteksgatan 5, 111 46, Stockholm

Topshop – Hamngatan 37, 111 53, Stockholm (fikk vært innom den på Gallerian senteret)

//

Södermalm:

Grandpa – Södermannagatan 21, 116 40, Stockholm

Sneakersnstuff – Åsögatan 124, 116 24, Stockholm (Like ved Urban Deli, lunsj)

Beyond Retro – Åsögatan 144, 116 24, Stockholm (T-banestopp Zinkensdamm)

Maten og fredagen:

Akkurat som med butikkene hadde jeg en klar plan om forskjellige lunsj- og middagssteder vi kunne benytte oss av, jeg tenkte det ville belønne seg, så vi slapp å gå så mye frem og tilbake og ende opp på et halvveis sted som vi også kunne funnet i byen vi bor i, noe man helst ikke vil, i hvert fall ikke jeg, når vi først er på tur et sted med mange muligheter. Torsdagen gikk alt etter planen i matveien, og første stopp var der toget første oss, og kun opp en trapp, Blueberry. Jeg elsker sunne steder, med mye forskjellig og uvant på menyen. Akkurat det vi valgte til lunsj her traff ikke akkurat blinken, men jammen ser det fint ut på bildet.

Etter at butikkene hadde stengt, ikke bare for dagen, men også for helga, fikk vi endelig tid til å få i oss noe middag, noen timer for sent. Jeg hadde lest at Flippin´Burgers hadde Stockholms beste burger, inspirert av Amerika, og skjønte da at det var dit vi måtte, for Alexander sin skyld. God burger, det var det, men det var enda bedre pomfri, og la oss ikke glemme milkshaken, milkshaken alle sammen, min hadde browniesbiter (!!) i, namnamnam, Alexander tok Strawberry Cheescake milkshake, selv om den for meg ikke høres så god ut, så var det uten tvil veldig god den også. Takk gud for i hvert fall en fulltreffer i løpet av vår lille fiasko ferie.


Fredagen hadde vi jo ingenting å finne på, i hvert fall ikke som vi hadde tenkt og visste om, men vi dro oss opp av den vanvittig gode senga og kom oss av gårde i 11 tiden. Vi visste at NK senteret hadde oppe til klokken 14, og tenkte vi skulle ta oss en tur, vi hadde jo ikke stort annet å finne på uansett, og ute regnet det fortsatt, så det var bare godt å få en pause fra det.

Det var ingenting å finne, og stappfullt av knipsende turister, de var til og med verre enn meg. Det var bedre å komme oss ut igjen og finne et sted å spise, men det var jo lettere tenkt enn gjort.. Det meste var stengt, og var det ikke stengt så var det en halv time unna, og stengte klokken 14 det også, og klokken var jo allerede blitt 13:35. Fridays it is, TGI Fridays var det eneste oppe, stappfullt, det og Hard Rock Cafe.

Mat i Stockholm:

Lunsj:

Torsdag: Blueberry Centralen – Klarabergsviadukten 59, 111 64 Stockholm

Fredag: Urban Deli – Nytorget 4, 116 40, Stockholm

Middag:

Flippin’ Burgers – Observatoriegatan 8, 113 29 Stockholm

The Artisan (pizza) – Odengatan 78, 113 22

Paradiset Ekologisk – Brännkyrkagatan 62, 118 23

Taco Bar

Det var også to, i hvert fall en, sliten og nok så lei turist som prøvde å vandre igjennom Gamla Stan, men vi avsluttet det nok så fort med gnagsår og sure miner. Vi bestemte oss heller for å dra tilbake til hotellet og slappe av litt, kjøpe inn noe godis og få humøret litt opp igjen, før vi tok turen tilbake for å spise middag, på TGI Fridays, igjen.

En liten ulykke og Gamla Stan, igjen:

Fredagen var forbi og vi var klare for å utnytte og nyte vår siste dag i den egentlig veldig fine byen. Men før vi kunne legge fra oss ulykkesfrakken helt måtte det jo så klart skje noe denne dagen også. Før frokost pakket vi og gjorde oss klare til å dra, og da jeg skulle føne håret, klarte jeg å tro at det som sto i kontakten var en barnesikring, uviten skulle jeg prøve å få den ut, ikke skjønner jeg hvorfor, for barnesikringer er jo uansett ikke min greie, men jeg skulle nå det da, og som dere sannsynligvis skjønte lenge før meg så var ikke dette en barnesikring, men noe som hadde knekt og blitt stående i kontakten, så jeg fikk da tidenes støt, og ble godt oppladet for dagen (hehe), nå vet jeg hvordan det er å starte dagen med et sjokk (hehe). Nå ler jeg høyt og flaut over det, men akkurat der og da var det ingen morsom opplevelse, og både jeg og Alexander ble nok så bekymret, eller jeg ble redd fordi han ble redd, og han er aldri redd, så det sier seg selv (han har dessverre litt for god erfaring med strøm og hvor farlig det kan være), men han tok pulsen og fulgte nøye med på meg, og etter frokost var vi nok så sikre på at vi slapp legevakt

Etter den sjokkerende starten på dagen (takk til Alexander og Ole for det ordspillet, blir mange av dem etter et støt), kom vi oss ut av hotellet i god tid og videre for å låse inn bagasjen mens vi skulle oppleve Gamla Stan nok en gang, med gladere sinn og mer kjærlighet i hjertet. Det ble en veldig fin og koselig slutt på den turbulente, men alt i alt fine, lille ferien våres.Reisene:

For å komme oss til Stockholm valgte vi å ta tog, det var det billigste i lengden og avslappende. Det tok mellom 4 og 5 timer, men vi koste oss med fin utsikt, noe godt å tygge på og musikk. For å komme oss rundt i Stockholm valgte vi T-bane, i ettertid syntes jeg vi kunne ha tenkt på å ta trikken, da kunne vi ha fått sett litt mer, men gjort er gjort, det kan vi sette oss inn i neste gang, denne gangen holdt det med T-banesystemet, hehe.Håper dere har hatt det fint, uansett hva som står på timeplanen. God sommer, alle♥
All respekt til bloggere som har dette som en jobb, dette innlegget tok meg i overkant av 3 timer, og det uten redigering av mesteparten av bildene. Håper dere liker det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s