Pizzatime.

Gårsdagens konklusjon: Pizza er ikke til for å være sunnkost, det er best sånn det opprinnelig ble skapt, som det meste her i verden.

Heihei, alle fine! 
I det siste går maten min for det meste i ekstreme mengder frukt, grønt og alt som hører jorden til, tusenvis av kalorier, ikke farlige kalorier, det er en forskjell folkens, det finnes mange gode også. Men siden jeg enda ikke helt har lært meg at jeg faktisk må spise enda mer enn så mye som jeg allerede gjør – craver jeg fortsatt alle disse tingene kroppen min er vandt til å få i seg veldig ofte, som f.eks oljer og salt, for før brukte jeg jo alltid olje og salt på f.eks potetbåter, mens jeg nå foretrekker å ikke bruke det i så stor grad som før. Så til poenget – i går hadde jeg så vanvittig lyst på noe knasende, salt og med dominante smaker, så da ble det en knasende pizza med spekeskinke.

«Hmm, dette så da ikke ut som en vanlig, god fredagspizza» tenker dere helt sikkert nå. Ja, nei, det stemmer det, for dette er en pizza laget av blomkål og brokkoli, jeg fulgte en oppskrift som jeg fant på denne bloggen, og ble faktisk positivt overrasket over resultatet, selv om det ikke ble optimalt ble det definitivt spiselig, og utenom to stykker som min kjære venn ville smake, så spiste jeg opp hele selv, hehe.

Pizzabunn:
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
2dl speltmel, fullkorn (i den opprinnelige oppskriften brukes det glutenfri melblanding)
2dl havregryn (i den opprinnelige oppskriften er også dette glutenfritt)
Eggehviter fra to egg

Mitt tilbehør:
Tomatpuré
Spekeskinke
Asparges
Sopp
Paprika
Tomat
Mais
Chilli

Ovnen settes på 200 grader, så koker du brokkoli og blomkål som vanlig, hell ut vannet, etter så å mose de med stavmikser (jeg brukte en blender). Så tar du alle ingrediensene i en bolle, rører det sammen til det blir en røre. Så smører du det utover et bakepapir – denne røren er egentlig til to pizzabunner, men jeg tok alt i en, så det er nok noe du selv kan bestemme. Stek først i 15 minutter, etter så snu den rundt, og la det steke i 5 minutter, før du tar den ut igjen, påfører tilbehøret, for så å sette den inn igjen, i 15 minutter, jeg hadde den inne noen minutter ekstra.

Har dere noen gode mattips?
Still gjerne flere spørsmål!

Publisert under Mat

2 tanker om “Pizzatime.”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s