Klokken har såvidt rundet 08, jeg våkner opp i full panikk, jeg kan høre noen av barna i barnehagen, hold kjeft, jeg vil skrike, skrike av full hals, men de er bare barn, vakre, lykkelige og uvitne barn, det er ikke deres feil at vi deler gjerde. Tårer, de triller før jeg i det heletatt har rukket å åpne øynene, kinnene svir, de er glovarme. Jeg er gjennomvåt av svette, klistret til lakenet, dyna ligger på gulvet, våt, kald og ekkel.

Mareritt på mareritt, de er så hjerteskjærende, så ekte, følelsene, den store vonde klumpen som får hjertet til å slå ekstra tungt, jeg kan se det slå ut av brystet, rett under puppen, klumpen kommer frem om natten, den er så jævlig og full av sannhet.

Jeg reiser meg, tunnelsyn, det blir svart, jeg finner kontrollen igjen, går litt frem og tilbake, jeg tar en slurk med vann, lunkent. Jeg åpner vinduet, jeg drar pusten inn så langt jeg klarer, frisk luft, trykket i bihulene har endelig gitt slipp, jeg klarer å puste normalt. Gulvet er kaldt, men godt, frysninger, hårene står rett ut fra kroppen, svetten forsvinner, kulden har satt seg i kroppen, jeg rister dyna, letter på lakenet. Jeg legger meg ned igjen, legger puta litt skjevt, holder hardt rundt dyna, som om den skulle vært en person, da føles det litt mindre ensomt. Jeg lukker øynene, jeg vil tilbake, tilbake til de brutale skrikene, klumpen, marerittene, de gjør mindre vondt.

Hvordan går det med dere, mine fine? Tenker sånn på dere. 
Tusen hjerter til dere.

6 tanker om “…”

 1. Det finnes sjelden ord som uttrykker empati, med mindre det er ‘kondolerer’ eller ‘føler med deg’, eller lignende fraser. Det finnes sjelden ord som forklarer hvordan det er å føle med noen på en måte som kjennes riktig og fin å uttrykke. Noen ganger er den mest forklarende måten å uttrykke kjærlighet og empati på, ikke ord. Så i kveld har jeg ingen ord, men jeg feller en tåre for deg, min kjære venn. En tåre for å dele smerten. Og den tåren vil jeg du skal ta i mot. For selv om den ikke fjerner tårene som renner ned kinnene dine, så fjerner den kanskje noe. Og hvis den ikke gjør det, så gjør ikke det noe heller, for tåren, den er din uansett.

  Liker

 2. Sara: Du er verdens beste du, hva skulle jeg ha gjort uten deg, du sier, gjør og skriver alltid det riktige, selv om det ikke er noe svar på hva som er riktig, så treffer du riktig uansett, rett inn i hjertet, det varmer så godt. Jeg savner deg, men det er så fint å se at du har det så godt, der borte, over fjellene, i ditt element, gleder meg så vanvittig til å komme å besøke deg, min kjære, fine, bestevenn.

  Liker

 3. Kjære fineste lillesøster ❤
  Skulle så gjerne ha vært der hos deg,gitt deg en kjempe klem og tørket vekk dine tårer som renner ned dine kinn! Skulle ønske jeg kunne fjerne smerten du har inni deg! Du er en fighter på alle slags måter og i alle situasjoner! Men skulle ønske du slapp å kjempe deg igjennom alt!
  Jeg skulle så ønske…
  Unga og jeg er veldig glad i deg<3

  Liker

 4. Anonym: Kjære vakre storesøster ❤
  Savner deg, dere, uendelig, gleder meg så masse til vi ses igjen, åh, det blir et lykkelig kaos, hihi! Tusen takk, du er så snill og god, hjelper alltid, er så takknemlig for å ha deg i livet mitt, du trenger ikke alltid være her, for du er uansett veldig nær, får meg alltid til å le, limer sammen alle knuste biter av ren kjærlighet. Jeg har lært så mye av deg, du har en drivkraft ut av en annen verden. Så glad i dere, finingene mine ❤

  Liker

 5. Gråter for deg og for oss, Rikke. Jeg føler sånn med deg, og den tristheten som slår en i magen når man våkner er den aller verste. Vi er flere i samme båt, selv om det ikke er noen trøst så er det kanskje det likevel. Vi er faktisk de tøffeste av alle, vi våkner hver morgen samme hvor vondt det gjør og vi kommer oss gjennom dagen. Det kan ingen ta i fra oss, vi har ikke gitt opp. Æsj, nå slutter ikke tårene å renne, men jeg vil si det en gang til, Rikke; du er en av de tøffeste, sterkeste, modigste og godeste jeg vet om. En dag skal det gjøre mindre vondt, det er jeg sikker på, det må jo bare det.

  Liker

 6. Otilie S: Fineste, beste, Otilie ❤ Ikke gråt, vi skal klare det her, du er for meg en av de tøffeste, sterkeste, modigste og godeste jeg vet om, tro meg, du er noe for deg selv du, og det skal gjøre mindre vondt en dag, det lover jeg deg.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s