Forandringer fryder, det er i hvert fall det jeg har hørt.

Heihei, gullklumper♥ Hvordan har dere det?
Fyttikatta, folkens, snakk om et indre stressnivå på over 10, i morgen flytter jeg, iiiik, i min egne, bittebitte (bittebitte) lille hybel, hjelp.

Hva om dette er min siste kveld i barndomshjemmet mitt, mamma og pappa flytter jo også vet dere, så alt dette er litt overveldende, midt oppi dette jobber jeg også, pjuh, kan bli litt mye for en fortsatt syk kropp, livet forandret seg på så mange vis veldig mye fortere enn forventet, jeg tror det også er derfor dette er litt i overkant stort for meg (blir nesten litt flau på egne vegne over hvor stort det er, for det er så mange andre som har gjort og gjør den endringen i livet sitt, men det har kanskje noe med at jeg på mange vis ligger tre skritt bak jevnaldrende, og ikke så dette komme), men alt er en tilvenningssak, og let´s be real, dette rommet, eller i hvert fall mamma og pappa, blir nok ikke kvitt meg så lett, står nok på trappa med gråten i halsen her igjen i morgenkveld igjen, hehe.

Jeg blir egentlig bare liggende her å stirre, den ene blå veggen, de få tingene som står igjen, eskene, så godt som 20 år med minner svirrer, mens hjertet slår fortere enn Therese Johaug på ski, jeg er helt handlings hemmet, det er mye jeg skulle gjort, men jeg er ikke helt sikker på hva, jeg har da aldri flyttet før. Herremin, hvordan skal jeg få plass, jeg og dette flyttelasset, som sannsynligvis er veldig stort til å kun flytte inn i en hybel, mindre enn rommet mitt, og det med bad og kjøkken inkludert også, wææ.

Jeg vet ikke om dette er vonde eller gode sommerfugler, et dumt eller klokt valg jeg, men det vil tiden vise, og det er nok en god blanding, en erfaring rikere er det uansett hva månedene fremover vil bringe, mislykket eller ei, det første steget er det største, og når det først er tatt er det en seier i seg selv. Jeg føler meg ikke klar for dette, livredd ikke kontoene mine heller, livredd faktisk. Jeg trodde jeg måtte bli værende hjemme i noen år til, og kanskje det ville vært det beste, for kropp og sjel, men jeg er også veldig klar, veldig klar for å lage min egne lille trygghet i meg selv og rundt meg, vise sykdom, hverdag og meg selv at jeg kan klare dette, på egenhånd med kjærlighet i ryggen, men ikke like tett som vegg i vegg.

Unnskyld for at jeg er litt all over the place, men jeg ville bare oppdatere dere litt, tenkte dere kanskje ville høre, også ville jeg titte innom for å si at jeg gleder meg til hjertet slår litt saktere igjen, pappeskene er tomme og jeg på en eller annen måte har klart å begynne å trives på de 15 kvadrat meterne, det skal nok blir bra, og da får jeg forhåpentligvis tid til dere også.

4 tanker om “Forandringer fryder, det er i hvert fall det jeg har hørt.”

 1. Jeg tror dette kommer til å bli bra, jeg. Husk å ta vare på deg selv oppi det hele, det er ikke farlig om boksene blir stående noen uker uten å pakkes ut. Pust med magen, spis og drikk nok. Syns du er veldig tøff som gjør dette og jeg tenker at om man ikke prøver så vet man aldri hvordan det hadde gått og alt av erfaringer er gode erfaringer fordi du lærer noe av det!

  Liker

 2. Åh jeg tenker masse på deg! Husk at dette er en kjempe omveltning, der det meste endrer seg på en måte du aldri vil kunne forestille deg. De første nettene og dagene kommer til å overraske deg. Både positivt og negativt. Jeg sov ikke en god natts søvn før det hadde gått minst fem uker, minst.
  Lydene rundt meg var annerledes, rommet luktet ikke meg, senga var ukjent, vanene var borte og hodet badet i en døs der jeg var totalt fokusert på her og nå, samtidig som jeg var helt forvirret og bortreist. Det var akkurat som om hendene som jobbet foran meg ikke var mine helt i staren. Tiden kommer til å stå stille, og den kommer til å fly av gårde. Du kommer til å forsvinne inn i ditt eget lille univers der så mye er nytt at det ikke blir noen fryd. (funfact: mennesker setter stor pris på endring, men ikke i større grad enn 10%. Endrer omgivelsene og livet seg mer enn 10% føles det som et veldig ubehag, og mennesker blir stresset.)
  Når du har pakket ut sakene dine er det akkurat som om noe ikke stemmer. Du tror det er så mye, men når du faktisk rydder inn klærne og setter på plass pynten er det som om noe mangler. Selv om alt er der.
  Bare det at lyset treffer ulikt inn på hybelen kommer til å få deg til å tvile på om dette var et riktig valg. Trekk pusten. Dette går bra. Dagene framover kommer til å ta på kropp og sjel, så prøv å skape et hjem i deg selv. Et hjem i det å sitte med tekoppen i hånda og overbevisningen om at dette her, dette skal du greie, dette her, dette er vanskelig, dette er hardt, dette er vondt, dette er fritt, dette rister på bakken du står på. Men du gjør det. Du står i det og overbeviser deg selv om at alt annet ville vært feil og at dette til slutt blir bra.
  Jeg har så mye tro på deg, jeg er overbevist om at hvis det er noen som virkelig kommer til å lykke i å ta vare på seg selv, så er det deg.
  Og tviler du en dag, eller føler at det hele er feil og vondt og rart, så er det bare å sende meg en melding, jeg lover deg at du ikke kommer til å være alene oppe i dette.
  Kjempestor juleklem her fra Bergen

  Liker

 3. Sara: Du vet hva jeg føler om det her, det du har skrevet, målløs, betyr verden, du og det her, verdens vakreste, du og det her. Er så glad i deg, finnes ikke ord, kun uendelig med kjærlighet og tusen klemmer når vi endelig ses igjen.
  Kjempestor juleklem fra meg som gleder meg masse til du kommer hjem til jul.

  Liker

 4. Otilie S: Det gjør jeg også, tror det skal ende bra for oss begge to, jeg. Det skal jeg prøve på, du også, fining. Det er helt sant, tusen takk for alltid fine ord, det betyr så mye, så glad for at jeg har deg.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s