Våren.

Solen steker mot ryggraden, hadde helt glemt solens livsviktige åndedrag, ryggraden som snart har nådd bristepunktet, like før den knekker, men solen, den hjelper, styrker den falleferdige sjala, mens jeg sykler bortover, bortover der barndomsminnene ligger og venter i hver krik og i hver krok, det som nå kun har blitt en forbikjøring, det som før var så mye mer enn bare det, det som før var alt jeg visste, og det som nå, er det jeg så sårt vil ha tilbake, for jeg vil ikke vite mer, mer enn det jeg visste, vil ikke vite mer enn da drømmer kunne bli til virkelighet.

Det begynner plutselig å snø, og det føles ut som jeg sykler midt i mellom to verdener, bak meg kan jeg fortsatt kjenne solen steke, varmer meg sånn som jeg trodde bare han kunne, en himmel så blå, ser tantebarna mine i den, øynene deres, og foran meg, ligger skyene tett, de er mørke, tyngende, det ser ut til at de har kommet for å bli, som de mørke, tyngende skrikene i brystet mitt. Små snøflak faller stille og forsiktig ned mot bakken, hvor de forsvinner i det sekundet de treffer, litt sånn som meg. Og det er dette, det er det her som er våren, våren med de store kontrastene, de daglige kontrastene som endres på sekunder, kontrastene som finnes i luften, i blikket, i sjelen og i hjertet, de som blomstrer og falner om hverandre, det er dette, det her som er våren, endres ukontrollert og ustoppelig, på godt og vondt, den er sår, men den er vakker, for med våren kommer sol og sommer, og ved det kommer lysere tider, og nå, nå er det, det jeg trenger, lysere tider. Nå, nå er jeg ferdig med snøflakene for en stund, nå trenger jeg steken fra solen, så den kan varmer meg lengst inn i hjerterota og oppover ryggraden, så det knekte kan teipes, limes og tvinges sammen, så jeg en dag kan reise meg igjen.
 

2 tanker om “Våren.”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s