There is always a behind the scenes. #2

Husker dere innlegget jeg gjorde for en god stund tilbake? Dere kan finne det her, og har du ikke fått lest det, så vil jeg anbefale deg å lese det før du leser dette. Jeg må innrømme at jeg selv fikk bakoversveis av å trykke meg inn på det igjen, skal si jenta har fått valpefettet tilbake nå ja, men det er kanskje ikke så feil selv om det til tider kan føles sånn, med tanke på at ribbena på den tiden syntes fordi jeg var utrøstelig trist og kanskje spiste mindre enn jeg trodde.

Jeg tenkte å gjenskape det i farger og i skjorts, pluss disse ekstra kiloene da, så håper jeg det nå som sist, er noen som virkelig trenger å se det, at det er noen som innser og forstår at ingen er feilfrie, som jeg alltid sier, det er jo det uperfekte som blir perfekt, det viktigste er at vi behandler kroppen vår rett, spiser sundt, godt og nok, samtidig som vi er i hverdagslig aktivitet, så kan kiloene hoppe på eller rase av om de vil, for husk – du er finest når du har det bra.

Før jeg ble syk var jeg nærmest en treningsnarkoman, drevet av ren lykke for sport, det syntes både på hvordan jeg presterte fysisk, og hvordan kroppen min så ut. Jeg ble godt vandt med å ha en veltrent og stram kropp, det hadde jeg også de første årene som syk, tross for at det var på det tidspunktet jeg var mest sengeliggende, jeg var bortskjemt på den måten.

Men syv år setter sine spor med tiden, biter deg i stumpen om du vil eller ei, spesielt hvis du er som meg, med en kjærlighet for mat, og det ofte kun er det du har å fylle dagene med, glede deg til, med også liten mulighet til daglig fysisk aktivitet, vil det naturligvis ende med et stigende tall hver gang du beveger deg opp på vekta, cellulitter du kan se herfra til månen, strekkmerker helt ned til leggene, og små og etterhvert større valker du aldri har sett tegn til før. 

Jeg har mislikt hver minste lille del av meg selv, unntatt føflekken under venstrefoten. Jeg har unngått speilbildet og til tider sosiale-sammenkomster for alt jeg har ønsket har vært å ikke bli sett, aldri møte andres blikk i frykt for at det vil bekrefte at også de ser den som møter meg i speilet.

Jeg har sultet (Dette tror jeg det kun er en person som vet, jeg tror jeg har skjulte det godt. Jeg har alltid vært den som har spist mest blant andre, oppmuntret til mer mat og godter, men det fordi jeg så sårt har prøvd med alt jeg har å fjerne alle eventuelle tvangstanker hos de rundt meg, ville ikke at de skulle kjenne de like kraftig som meg, måtte være den som fortalte at det må være lov å kose seg, nå som vi er sammen. Jeg er ikke sulten lenger, og nå mener jeg det når jeg sier at det er lov å kose seg.) og spist meg til randen, ingen mellomting, overspising er jo også en spiseforstyrrelse, og det ble litt sånn for meg, druknet sorgene i gleden av maten.

Men noen ganger skjer det endringer i livet vi ikke så komme, endringer vi må forholde oss til, leve etter, og jeg må godta at det er sånn her jeg ser ut nå, at det er dette som er meg, selv om kroppen ikke er det den en gang var, og kanskje hadde vært hvis den var frisk. Kroppen min trenger hvile og det er noe jeg må akseptere, aksepterer jeg ikke det blir jeg aldri bedre, nå skal den få hvile, og når den har fått nok av det, kanskje blitt frisk, så vet jeg at ingenting kan holde meg tilbake lenger, og i mellomtiden, skal jeg bære den stolt, for gud som den har kjempet, og med det syntes jeg kanskje at den er litt vakker alikevell.


 

10 tanker om “There is always a behind the scenes. #2”

  1. Takk. Du aner ikke hvor mye jeg kjenner meg igjen i dette innlegget, og de aller fleste andre. Du er ikke alene. Takk for at du skriver og setter ord på det vanskelige. Du er tøff du! ❤

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s