Et bilde er ikke mer, enn bare et bilde.

Jeg vet at akkurat nå, kan et bilde føles så mye større enn hva det er, at min overskrift føles fullstendig feil for deg, for det hadde den gjort for meg også, for selv bare en måned siden, men jeg håper at den snart føles rett for deg også. Klikk dere gjerne innpå innleggene om «There is always a behind the scenes» før dere leser dette. Trykk her og her

Det har blitt mer skam enn stolthet, det å dele bilder av seg selv med resultater etter trening, endring i livsstil eller mat. Noe jeg syntes er litt trist. Ja, vi er alle med på å skape et kroppspress, spesielt med bilder som det, som kanskje ikke viser den fulle sannhet, men av egen erfaring har jeg lært at det faktisk er noe så klisjé som at det å være fornøyd med seg selv har alt å si, ikke hva alle andre måtte velge å dele, dessverre.. for dette kan jo være fryktelig vanskelig å gjøre noe med, føles nærmest ukontrollert og umulig. Jeg har vært der, og jeg er der enda, men nå på et annet vis enn før, for til tross for at jeg store deler av tiden ser kun feil ved meg selv, skjuler meg under hatter og capser, gensere og jakker, vil være så usynlig i offentligheten som overhode mulig, så er jeg også fornøyd med meg selv, på en annen måte, på den måten at jeg har lært å se at det jeg gjør er bra nok. Jeg jobber mot å føle meg bedre, det kan være så mangt, men f.eks dette med trening; jeg jobber så hardt jeg kan mot målene mine de gangene jeg kan, og så klart er det ikke like stas å dra seg på trening, tvert i mot, men jeg gjør det likevel, og begynner nå å se resultater, selv om venner og familie må le litt av meg, de gangene jeg stolt forteller at jeg har fått en bitteliten kul tilbake i armen, noe som for dem er en selvfølge, men som det ikke er for meg som ikke har være aktiv på lenge. Jeg påvirkes ikke i like stor grad av de som er mange skritt foran meg, de som er sterkere, gladere, flinkere, klokere, vakrere, fastere and you name it, for jeg har tvunget meg selv, sakte, men sikkert til å forstå at; Rikke, du kan ikke gjøre mer enn du gjør nå, og det er mer enn nok, en dag vil du komme dit du ønsker, men det vil kun gjøre veien enda lengre og tregere om du midt oppi alt skal gå å sammenligne deg selv med andre, og med det ikke føle du er og gjør bra nok, du skal være stolt over at du prøver. Ved å føle meg bedre selv, har jeg automatisk begynt å unne andre godt, ikke at jeg ikke gjorde det før, men da kunne jeg se på bilder mer bitter og misunnelig, nå unner jeg de heller å være stolte, uansett hvem de måtte være, hva de måtte ha på seg, hvor mye de måtte veie, hvordan de måtte se ut, så er jeg stolt med og for dem, og syntes det er mer gøy enn selvtillits-drepende å se de vise frem det harde arbeidet, om det så gjelder kropp og trening, kosthold, jobb eller skole/utdanning eller hva som helst annet i livet.

Vi er alle forskjellige, noen er komfortable med å dele bilder av kropp, selv om de kanskje ikke er like komfortable utenfor de fire veggene, eller en bit av en tekst fra dypet, mens andre ikke, noen syntes det er rett, og andre ikke, men jeg, jeg tenker det at; kan vi ikke heie hverandre frem, uavhengig av om eller hvordan en person deler sin fremgang, det også når det kommer til flere ting her i livet. Jeg forstår meg ikke på baksnakkingen som kan foregå rundt et bilde, en tekst eller en uskyldig handling, fordi jeg nå vet med meg selv at jeg gjør mitt beste og er meg selv, og det får bare duge om jeg liker det eller ei, og derfor har jeg også forstått at alle andre også gjør og er det, vi prøver alle å finne vår vei, men det kan bli vanskelig når alle har noe å si. Jeg føler at uansett hva vi gjør, så vil det være noen som ser på det som galt, for vi har alle blitt påvirket av denne kloden, inkludert meg selv, selvitilitten har fått et evig rykk, men jeg håper at vi alle, med tiden og kanskje med alderen, kan legge vår egen selvtillit litt til side når det kommer til andre, ikke la den påvirke andres negativt.

Hvis noen ser annerledes ut på bilder, hva så? Great for them at de får bra bilder, eller ser enda finere ut i virkeligheten. Spiller det egentlig noen rolle? De er da fine uansett om et bilde får frem den fulle realiteten eller ei, for alt i alt så er det jo bare et bilde. As many of you know, and if not – trust me, I do not look fully like myself på en god dag med et godt tatt bilde. Naturligvis? gjør jeg ikke det, jeg har hatt syv år med opplæring i selfies, det har jo litt for ofte vært tilfeller hvor jeg ikke har hatt annet å finne på, og jeg hadde jo allerede interessen for bilder og måter de blir tatt på. Det er en god del skjult under trenings-tightsene med høyt liv, og for så vidt uten det høye livet også, samme er det under Levisene jeg har. Jeg vet ikke hvor mange bilder jeg må ta for å få valkene til å ikke by på seg selv og vise sitt sanne jeg, jeg går ikke rundt med stive nipler 24/7, og den slimfit buksa jeg kjøpte fra Levis nå for litt siden, er strammere i lårene og i leggene enn det ser ut til, vet ikke helt om jeg er villig til å gå med den utenfor hybelen, den er som meg; tar seg best ut på bilder. Haha! Jeg har enda fire arr på magen, en god del på knærne, kvisene slår som vanlig stadig ut i full blomst, det er nesten så jeg allerede har fett hår i det jeg kommer ut av dusjen, og jeg har strekkmerker og cellulitter fra hoftene og helt ned til anklene. Jeg har struma-hals som liker å skimte til i alle naturlige vinkler, jeg har krokete skuldre – lettere sagt dårlig holdning etter alle årene sittende i sengen, og jeg kan ikke bruke crop-tops på samme måte som på bilder, jeg må ha en skjorte, genser eller jakke surret rundt livet for at det skal føles overlevbart å bli sett på, noen ganger gjør det ikke det heller. Men hva gjør vell det at jeg ofte klarer å skjule alt dette, hvis jeg også viser sannheten en gang i blant. Hvis bilder bare får være bilder, mitt fristed, mitt pusterom, og så lenge det er noe jeg syntes er gøy å gjøre, what a hobby sistah.. but okay vi kan ikke alle være like, så lenge jeg vil bruke tiden min på å ta 657 bilder av hva enn det måtte være, for å få til det jeg hadde sett for meg, og så lenge det er noe som får meg til å føle meg bra, uavhengig om jeg fanger verden, livet, hverdagen eller meg selv, vakrere eller styggere enn realiteten, kan ikke jeg gjøre min greie, som du skal få gjøre din, for vi klarer jo ikke gjøre noe bedre enn akkurat det.

Budskapet mitt i dette tankekaoset jeg håper gir litt mening, er egentlig bare det at; vi må heie hverandre frem, huske på at det at hun er vakker, gjør ikke deg noe mindre vakker, det at han er kjekk, gjør ikke deg noe mindre kjekk, det at han eller hun er smart, gjør ikke deg noe mindre smart, og så lenge du vet at du gjør ditt beste med tanke på din situasjon her og nå, så vær fornøyd med det, ikke sammenlign deg med andre, se fremgangen i deg selv, og skulle noen dele sin, så la de få skinne nå mens de kan, løft hverandre opp, i stedet for å dra hverandre ned, klisjé as can be.. I know, sorry not sorry, livet og verden i seg selv gir nok motstand, vi trenger medvind fra hverandre. Du har valget om hvem du vil være, når det kommer til andre, men også til deg selv, veien er hard, endringer må skje, men jeg lover deg at du skal klare deg, og en dag føle deg bedre, om det så bare varer i sekunder eller minutter, så vet jeg at det vil være verdt det, tro meg. Kan ikke bilder bare få være noe som gjenspeiler hva vi føler på innsiden, på godt og vondt. Og at last; minn deg selv og andre på, at et bilde bare er et bilde, det er ikke større enn hva du velger å gjøre det til.

4 tanker om “Et bilde er ikke mer, enn bare et bilde.”

  1. Dette her traff meg rett i hjerterota! Kjenner meg så godt igjen i alt du skriver.
    Du er virkelig flink til å skrive og sette ord på ting Rikke! Heier på deg

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s