Lykke

Her om dagen da jeg var ute og tuslet skrev jeg ned noen ting som gjør meg lykkelig, for jeg mener at lykke finnes, selv om det kun sitter i kroppen i noen sekunder, så kan jeg ikke beskrive følelsen noe annerledes enn lykke. Tenkte jeg skulle dele de med dere, selv om det så klart er veldig mye mer jeg skulle tatt med, det er ikke alltid like lett å komme på alt, og de tingene som utløser lykken forandrer seg med årstidene, og siden det nå er så godt som sommer, er det naturligvis de sommerlige øyeblikkene som blir skrevet om mest, siden det er de som sitter i kroppen akkurat nå.

Lykke for meg er

♥ Når noen får meg til å føle på det jeg trodde jeg aldri skulle klare og våge å kjenne på igjen, sommerfuglene jeg trodde hadde dødd ut for lengst, og når jeg innser at jeg kanskje ikke er så iskald på innsiden som det lenge har sett ut til.

♥ Når jeg egentlig skulle lagt meg for lenge siden, men ender opp med å (prøve å) shake like beyonce til favorittmusikken, og iherdig skrike med på innøvde refreng, med en ansiktsmaske som egentlig bare skulle vært på i 10 minutter, men som nå har blitt til 1 time.

♥ Når jeg er omringet av mennesker som minner meg på hvem jeg er, og som får meg til å glemme alt jeg ikke liker ved meg selv.

Processed with VSCO with a6 preset

♥ Når jeg snakker med mamma i telefonen og hun minner meg på hvor mye mer jeg er enn tankehavet som drukner meg de gangene stillheten blir for stor, og ensomheten setter seg i ribbena.

♥ Synet av smilene og lyden av latterne til alle de jeg er glad i.

♥ Når hele familien reiser fra alle kriger og kroker for å samles i vårt sommerparadis. Vi går som hånd i hanske, har det finere enn noengang, kjærlighet fra fingertuppene og helt ut til stortåa. Når ord ikke blir store nok til å beskrive hvor godt det er å være sammen.

Processed with VSCO with a6 preset

♥ Solen som varmer igjennom vinduet.

♥ Når jeg snakker med pappa i telefonen og han lurer på om jeg har glemt veien hjem og begynner å beskrive den, fordi han savner meg.

♥ Vårtegn, sommertegn, høsttegn, vintertegn og alt som hører med de.

Processed with VSCO with a6 preset

♥ Når jeg er på trening og klarer noe jeg aldri så for meg at jeg skulle klare da jeg først startet.

♥ Tryggheten i stemmen hans.

♥ Når jeg får holde tantebarna mine i hendene, når jeg kan kjenne de små armene deres rundt halsen min, som er nok til at jeg vil bli her litt til, om ikke for alltid. Tenk at så små hender, kan føles så store, at de minste hjertene varmer mest.

♥ Mat.

♥ Når det er fredag og jeg i sann fredags-tradisjon kjøper sjokolade og chips, gjerne litt for mye, spiser det jo alltid opp uansett, kjøper kanskje noen blomster også, når fredags-følelsen melder sin ankomst og livet sjeldent er bedre.

♥ Når jeg bare blir sittende å titte, take in all in, mens venninnene mine gjør det de gjør best, synger, danser, skravler, skåler, og sola forsvinner bak fjellene, himmelen er en god blanding av blå, rosa og gul, og livet.. det går an.

Processed with VSCO with a6 preset

♥ Når jeg går ute, og innser jeg bare er en rekvisitt i den store verden, alle går og kjører forbi med egne liv, egne verdener, mens her går jeg, i min. Ingen vet hva som foregår i den, akkurat som at jeg ikke vet hva som foregår i deres. Det er noe fint ved det, at vi alle lever sammen, men samtidig helt alene.

♥ Når jeg facetimer med venninner i timesvis, og vi tilslutt ender opp med å ikke si noe, blir bare liggene på hver vår mobil, rydder eller ser på hver vår serie, gjør som vi ville gjort om vi ikke facetimet, ofte kan det til og med føles ut som vi er i samme rom, og alt føles litt mindre ensomt.

♥ Lukten av sommer, ikke bare den som kommer med blomstene, alt det grønne og fuglekvitter, men den som dukker opp i det skyene forsvinner, asfalten er mørk etter regnet, og sola titter frem igjen.

Processed with VSCO with a6 preset

♥ Når alle er sammen, om det er familie eller venner, og vi akkurat der og da har det bra, fordi vi er sammen.

♥ Når jeg reiser for å besøke mamma og pappa i huset som før var farmor sitt, som automatisk bringer frem den lille jenta i meg, som tillater meg å puste som et barn igjen, le som et barn, sove som et barn, trygg og uviten om verden utenfor, blir tatt rett tilbake, til den gode barndommen, den med alle de fineste minnene.

♥ Når jeg endelig besøker bestevennen igjen, som jeg har hatt siden mitt første åndedrag, bestevennen som alltid har bodd mange fjell i mellom, flere timer unna, men som alltid har vært nærmest.

Processed with VSCO with a6 preset

Og sist, men ikke minst, de øyeblikkene hvor jeg tar meg selv i å puste dypt, og er fullstendig tilstede, og bare der, og tar meg selv i å være lykkelig, selv bare i sekunder, men lykkerusen, den setter seg i kroppen, den er kriblende og ekte, og den kommer ikke av materalistiske ting, den kommer når jeg er alene, eller når jeg er omringet av de jeg er glad i. Mest av alt så er lykke det å innse at det er noe jeg finner i meg selv sammen med de jeg har rundt meg, jeg trenger ikke mer, for kjærligheten er tross alt, alt.

2 tanker om “Lykke”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s