Kroppen ble syk først

Hadde det bare vært psykisk. Hadde det nå bare vært det. Da hadde det vært opp til meg, og da hadde jeg visst hvor jeg skulle spørre om hjelp. Den fremstilles som det, det snakkes om den som om den er det, respektløst og uvitende, på grunn av andre som utnytter diagnosen og det at ingen vet helt hva den er, hvor den komme fra. Hva med oss som kjemper mot den hver eneste dag? Som har måtte gi fra seg ungdomstiden, og tryggheten om en fremtiden med utdanning og jobb, ikke minst økonomi. Vi valgte aldri dette. Hadde det vært opp til meg hadde jeg vært på landslaget i håndball nå, men det var ikke opp til meg. Jeg ville lekt med tantebarna mine, i stedet for å ligge å høre eller se på, men det er ikke opp til meg.

Nå får jeg blåmerker og smerter i dagevis av å trikse med fotball, av å i noen minutter bare ville være frisk. I møte med gamle og nye leger får jeg igjen og igjen og igjen beskjed om at de ikke kan hjelpe meg, at jeg og mine må finne ut av det selv, og at jeg kanskje burde prøve psykolog, om ikke antidepressiva. Kjære deg, du skulle bare visst hvor mange som deg jeg har møtt, som har fått meg til å gråte utrøstelig i mammas armer fordi jeg ikke makter å leve dette livet mer når de forteller meg at ingenting er galt med meg. Ser de det ikke, mamma? Ser de det ikke? Hvordan kan de ikke se det. Må de bli med meg hjem? De som skal hjelpe oss. Kjære deg, så klart blir en deprimert av å pakke sekken, klar for å gå ut i sola, ut i skogen, klar for livet, men å måtte snu i døra fordi det rett og slett ikke går. Psyken ble syk, men kroppen ble syk først.

6 tanker om “Kroppen ble syk først”

  1. Herregud så vakker og reflektert du er. Jeg kan kjenne på noe av smerten din av å se dette, og jeg håper av hele mitt hjerte at denne smerten hos deg vil lette, sakte men sikkert. Du fortjener, og vil, få det bedre enn dette

    Liker

  2. Håper du får flere gode enn dårlige dager fremover, tungt å se ei som burde smile, le og nyte livet sitte med så mye smerte innenfor, sender deg gode tanker Rikke

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s