Forlat meg igjen

«Jeg våkner brått. Dynen er klistret til kroppen og kinnene er glovarme. Jeg klarer ikke helt å skille hva som er svette og hva som er tårer. Du kom tilbake, i drømmen som i virkeligheten. Du tar plass i hele meg og slipper ikke taket. I drømmene som i virkeligheten kan jeg se meg selv utenfra. Jeg fremstår naiv og uten respekt for meg selv. Det er bare det at når du ser på meg med det blikket du kun har for meg, og øynene dine forteller meg at du fremdeles elsker meg óg – da klarer jeg ikke å la være. Kanskje er det nettopp derfor du har mot nok til å forlate meg igjen og igjen, fordi du vet at jeg vil være der når du kommer tilbake.

Processed with VSCO with b1 preset

Jeg har aldri vært så svak for noen (eller noe) som det jeg er for deg. Det er som om verdighet ikke finnes. Jeg fortsetter å sette meg selv i en posisjon som ødelegger meg. Jeg blir aldri den samme igjen og det er ingen verdt.

For det er ikke lenger sånn at det er du som holder meg, vi som holder hverandre. Nå er det bare jeg som holder deg. Det vet jeg og det vet du. Det er du som har kontrollen. Du kan være så liten du bare vil sammen med meg og vite at du er trygg hos meg, men med en gang jeg føler meg trygg nok sammen med deg, forsvinner du.

Processed with VSCO with b1 preset

Du forstår ikke meg og jeg forstår ikke deg. Du vet ikke hvor vondt det er å bli og jeg vet ikke hvor vondt det er å gå. Det er sånn vi er ulike; Du er en sånn som går og jeg er en sånn som blir. Du tenner lys for så å slukke de igjen. Jeg blåser liv i glør som ble til aske for lenge siden.

Bygget på savn og en romantisert – og dermed falsk virkelighet lager jeg et bilde av et menneske som ikke eksisterer. «Alt var bedre før» og det er litt sånn vi mennesker fungerer. Vi fortrenger smerte og forstørrer glede. Slik gjør jeg det med deg. Jeg er mer opptatt av at du skal like meg enn å kjenne etter om jeg fremdeles liker deg. Det er kanskje det som er «en hekt», det å lete etter svar om hvorfor jeg ikke var rett for deg, selv om jeg egentlig vet at du ikke var rett for meg. Jeg vet bare ikke helt hvordan jeg skal klare å leve med meg selv, når du ikke gjorde det.

Processed with VSCO with b1 preset

Et knust hjerte er ikke som et brukket ben eller en brukket arm. Ingen kan lappe deg sammen på samme måte som med en gips eller bandasje. Du må gjøre det selv, helt alene. Bit for bit. Og kanskje er det noe som aldri går helt over.»

4 tanker om “Forlat meg igjen”

 1. Herregud for et sterkt innlegg. Fikk nesten en tåre i øyenkroken av å lese det. Utrolig bra skrevet og ekstremt trist at slikt må oppleves av deg og mange andre… 😦 ❤

  Liker

  1. Vilde: Tusen takk, flotte du! Vell.. det er jo en del av livet, vi må alle føle på noe. Konsekvensene som følger ved å la seg selv føle må vi ta, og et liv uten å føle er jo ikke en til, i hvert fall ikke et givende et. Vi kan ikke klandre andre, da kommer vi ingen vei. Alt går jo tross alt over, og så lenge vi fokuserer på hva vi selv kan gjøre, i stedet for å fokusere på hva alle andre gjør, burde gjøre eller ikke burde gjøre, så vil det hele gå litt fortere. Mange klemmer til deg ❤

   Liker

 2. Du skriver om tingene jeg aldri klarte og sette ord på, du forteller om det som jeg aldri klarte å fortelle, du får følelsene som jeg hadde inni meg frem med ord og som fremdeles er der men som jeg ikke kan sette ord på, du blir forstått og jeg blir forstått, du er ikke alene og det er heller ikke jeg, du e god ❤

  Liker

  1. Anonym: Åh, takk, tusen takk, godeste du, for at jeg for deg får være det jeg ønsker å være – til hjelp, på et vis. Det er det jeg ønsker med dette, og det betyr hele verden at det når frem. Du er aldri alene, aldri. Du er god du. ❤

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s